nieuws

Henk schouten, een gouden maat.

Hoofdcategorie: nieuws
Gepubliceerd: zondag 09 september 2018

“Kumt goêd, jungske, overkomt ons ook wellus,” een riem onder het hart van nieuwe leden bij een fout, of sarcasme bij een fout van een oude rot. Op commentaar kon je altijd rekenen bij Henk als hij sterallures bespeurde. “Wa doede gè hier, dis mèn plaots” als je een bal voor zijn neus wegkaapte. “Dè waor jouwen bal” zei hij met een stalen gezicht als een bal nooit of te nimmer te halen was en hij weer een punt tegen kreeg. Zijn triomfantelijke grijns als hij weer eens een bal strak over het net op de grond kon péren. Henk was een graag geziene gast, bij onze vereniging maar ook bij toernooien die we in de verre omtrek speelden. Hij beheerste het spelletje “stangen” in woord en mimiek als de beste.

                 

13 Augustus 2018 kregen we het slechte nieuws dat door een noodlottige samenloop van omstandigheden onze maat Henk was overleden. Hij was 36 toen hij bij onze vereniging kwam en was daarmee een van de jongste leden.In de 25 jaar dat hij lid was, heeft hij zijn stempel op de vereniging gedrukt zowel op de sport- als op de feestavonden (vooral die). 21 Augustus zou ons nieuwe sportseizoen weer beginnen en het was onwerkelijk dat Henk er niet bij was. Hij was altijd wat later, en we hadden het gevoel dat hij elk moment zou binnenstappen. Het mocht niet zo zijn.....

Als wij hem al zo missen, dan realiseren we ons hoezeer hij gemist wordt door zijn naaste familie - echtgenote en dochters, die wij dan ook als vereniging heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.

Toe maar Anna

Hoofdcategorie: nieuws
Gepubliceerd: maandag 08 april 2013

elke dag een eitje“Elke dag een eitje vermindert de kans op een beroerte met tien procent”, een tamelijk alledaags berichtje. Ik las het in de Plus Magazine. Veertig jaar geleden kreeg een kennis van me een hartaanval. “Geen ei meer eten want dat zit vol cholesterol”, was de boodschap. “Nooit meer een lekkere vette haring”, dat vond hij nog het ergste.

Lees meer: Toe maar Anna

Reanimatie-App

Hoofdcategorie: nieuws
Gepubliceerd: woensdag 03 juli 2013

Wilt u uw reanimatiecursus opfrissen?

Je kunt er tegenwoordig niet meer omheen….. De Apps voor de mobiele telefoons. Ze zijn er om van je smartphone een zaklantaarn te maken, je bankzaken te regelen of om je gewandelde route’s terug te kijken via internet. En zo zijn er nog duizenden  nuttige, en onzin applicaties.Een van de nuttige is de reanimatie App van de hartstichting die wij hier onder de aandacht willen brengen, en te downloaden is in de Appstore van uw smartphone.

 

Wilt u uw reanimatiecursus opfrissen? Heeft u ondersteuning nodig bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand? Hiervoor ontwikkelde de Hartstichting de gratis Reanimatie App.De Reanimatie App is bedoeld voor mensen die een reanimatie-/AED-cursus hebben gevolgd. Het helpt om uw kennis van reanimeren op te frissen. De App biedt ook audio-ondersteuning bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand.

Anna hosanna

Hoofdcategorie: nieuws
Gepubliceerd: maandag 17 december 2012

De secretaris van onze sport & spel club AnnA zei tegen me: “Jij moet gemakkelijk een stukje kunnen schrijven voor onze website www.vvssanna.nl   “Ja”, zei ik “stukjes schrijven is mijn hobby” Tot ik het probeerde. Ik zag dat ik het eigenlijk niet kon.

                                                                                                                                                          

Dat had ik niet verwacht. Negentien jaar lang heb ik minstens een of twee maal per week stukjes geschreven voor de Seniorenraad van Oss in het weekblad de Regio.

Lees meer: Anna hosanna

Sportbegeleidster bij Anna

Hoofdcategorie: nieuws
Gepubliceerd: dinsdag 27 maart 2012

Mijn naam is Lieke Verstegen. Vanaf 2011 ben ik één van de sportbegeleiders van de Vereniging voor Sport en Spel Anna. Ik ben begeleider geworden toen ik nog student Fysiotherapie was aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en inmiddels mag ik mezelf Fysiotherapeute noemen.

Lees meer: Sportbegeleidster bij Anna