Anna hosanna

Hoofdcategorie: nieuws Gepubliceerd: maandag 17 december 2012

De secretaris van onze sport & spel club AnnA zei tegen me: “Jij moet gemakkelijk een stukje kunnen schrijven voor onze website www.vvssanna.nl   “Ja”, zei ik “stukjes schrijven is mijn hobby” Tot ik het probeerde. Ik zag dat ik het eigenlijk niet kon.

Dat had ik niet verwacht. Negentien jaar lang heb ik minstens een of twee maal per week stukjes geschreven voor de Seniorenraad van Oss in het weekblad de Regio.

Maar ook in  andere weekbladen de Stadswijzer en de Bergse Krant totdat deze in 2011 werden opgekocht

door de Regio. Nooit werd er een week overgeslagen, ook niet als ik ziek was. Ik had geen gebrek aan inspiratie. Trouwens ik schrijf die stukjes nog elke week. Ze staan niet meer in de Regio. Dat wil de Seniorenraad van Oss niet hebben. Enkele jaren geleden ben ik uit het bestuur van de Seniorenraad gestapt en nu kan ik hun mening niet meer vertolken. Mijn meningen heb ik nog. Die schrijf ik op en ze staan elke week op www.anbo-ossmaasland.nl onder column en ook op mijn eigen website http://members.home.nl/juul.vd.kolk  onder mijn blog.

Vorige week vroeg de secretaris weer: “Nog geen stukje geschreven voor AnnA”. “Nee, het lukt niet. Waarom toch?” Ik zocht de website van Anna weer op. Inderdaad! Dat juichende. Dat heb ik niet, dat ligt me niet. Ik ben niet zo gebakken, ik ben nou eenmaal dwars geboren. Ik vind bij voorbaat dat het altijd anders en beter moet. Begrijpen jullie nou, waarom ik het in het  ouderenwerk zo naar mijn zin heb.  Niet omdat die ouderen niets willen of niets kunnen. Dat is helemaal niet zo. Ik spreek  uit ervaring, ik ben al weer vier jaar vrijwillige ouderenadviseur bij RIGOM. Nee, ik kan me afzetten tegen die jonge beleidsmakers die veel beter weten wat goed voor ouderen is dan die mensen zelf. Het liefst ga ik te keer tegen een deugdzame en zelfgenoegzame samenleving, waar niks beter kan. Dan ben ik in mijn element, dat is niet anders. Dan moet je niet denken dat die samenleving niet deugt. Waarschijnlijk deug ik niet. Mijn vrouw zegt wel eens: “Als je wat blijer en complimenteuser was, was je veel liever”. Ik vrees dat ze groot gelijk heeft. Maar ja, gelijk hebben is nog geen gelijk krijgen.

En Anna dan. Met anna is het anders. Ik ben echt blij met Anna. Als Anna er niet was geweest, was ik er misschien ook niet meer geweest. Inderdaad Anna hosanna in de hoge. Bij Anna kun je jezelf zijn. Makkers en maatjes zonder veel poespas met veel plezier voor hetzelfde doel. Zo lang mogelijk fit en gezond blijven. Om maar weer eens op de preekstoel te klimmen (ik heb tenslotte voor pater geleerd): wie wat wil, moet er wat voor doen.  En je gezondheid moet je zelf in de hand zien te houden.

Jongens en meisjes van Anna, ik ben blij met jullie, al vijfentwintig jaar. Van harte bedankt.

En als jullie graag hebben dat ik af en toe een eind weg mopper dan wil ik graag regelmatig een stukje voor de website schrijven.