Henk schouten, een gouden maat.

Hoofdcategorie: nieuws Gepubliceerd: zondag 09 september 2018

“Kumt goêd, jungske, overkomt ons ook wellus,” een riem onder het hart van nieuwe leden bij een fout, of sarcasme bij een fout van een oude rot. Op commentaar kon je altijd rekenen bij Henk als hij sterallures bespeurde. “Wa doede gè hier, dis mèn plaots” als je een bal voor zijn neus wegkaapte. “Dè waor jouwen bal” zei hij met een stalen gezicht als een bal nooit of te nimmer te halen was en hij weer een punt tegen kreeg. Zijn triomfantelijke grijns als hij weer eens een bal strak over het net op de grond kon péren. Henk was een graag geziene gast, bij onze vereniging maar ook bij toernooien die we in de verre omtrek speelden. Hij beheerste het spelletje “stangen” in woord en mimiek als de beste.

13 Augustus 2018 kregen we het slechte nieuws dat door een noodlottige samenloop van omstandigheden onze maat Henk was overleden. Hij was 36 toen hij bij onze vereniging kwam en was daarmee een van de jongste leden.In de 25 jaar dat hij lid was, heeft hij zijn stempel op de vereniging gedrukt zowel op de sport- als op de feestavonden (vooral die). 21 Augustus zou ons nieuwe sportseizoen weer beginnen en het was onwerkelijk dat Henk er niet bij was. Hij was altijd wat later, en we hadden het gevoel dat hij elk moment zou binnenstappen. Het mocht niet zo zijn.....

Als wij hem al zo missen, dan realiseren we ons hoezeer hij gemist wordt door zijn naaste familie - echtgenote en dochters, die wij dan ook als vereniging heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijd.